Tennis Cokan | COVID-19 Navodila
16272
post-template-default,single,single-post,postid-16272,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

COVID-19 Navodila

COVID-19 Navodila

NAVODILA ZA TENISAČE IN SPREMLJEVALCE

 • na vadbo/trening prihajamo samo popolnoma zdravi
 • ob prvem vstopu izpolnimo izjavo o zdravju, ki ji prejmete po mailu ali od našega trenerja
 • ves čas se gibamo v razdalji 1,5 – 2 metra do druge osebe,
 • ob vstopu na klub/pred/vmes/po vadbi razkužujemo roke
 • pazimo na higieno kašlja/kihanja, zato ima vsak igralec svoje papirnate robčke
 • prihajamo že oblečeni za teniški trening, slečemo samo vrhnja oblačila
 • vsak ima svoj bidon z vodo/svoj prigrizek in si ne sposojamo od drugih
 • pred/po vadbi/treningu se ne zadržujemo v balonu ali stavbi, slednje čimprej zapustimo
 • prihajamo le 5 min pred svojo vadbo/treningom,
 • beremo pravila ob vstopu, ker je možno, da se spremenijo iz danes na jutri /: O tem vas bomo redno obveščali.
 • za sabo puščamo prostor takšen kot je bil (odnašamo svoje smeti)
 • če zbolimo, ostanemo doma
 • kadar pedagog/trener opazi znake koronavirusnega obolenja ali druge simptome značilne za prehlad, gripo… bo takoj poklical starše otroka, da pridejo po njega in otrok oz. vadeči mora zapustiti skupino; če gre za majhnega otroka, bosta skupaj s spremljevalcem počakala zunaj, oba zaščitena. Starši otroka oz. vadeči mora obvestiti plesno šolo v primeru, da bi šlo za obolenje s koronavirusom COVID-19.

Spoštovani vadeči oz. starši vadečih, obveščamo vas, naj na vadbo/treninge v novem šolskem letu prihajajo SAMO ZDRAVI udeleženci.

Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

– 1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

– 2. Vadečemu ni bila odrejena karantena.

– 3. V zadnjih 14 dneh vadečemu zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.

– 4. Če se bodo pri vadečem pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi, ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z vadečim biva v istem gospodinjstvu, bo vadeči ostal doma. Če vadeči zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, ali bo potrjena okužba s SARS-CoV2 pri osebi, ki z vadečim biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je vadeči bolan, za nadaljnja navodila pokličite njegovega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo, boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe. Priporočamo vam, da vadeči omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in z osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.

 

Osnovne informacije o COVID-19

Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

 

 

Podrobnejša priporočila za športno dejavnost

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/sport_vadba.pdf

No Comments

Post A Comment